BejelentésMAGYAR VÖRÖSKERESZT
ADJ VÉRT ÉS MENTS MEG 3 ÉLETET !!!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
125 devecseri család kap gáztűzhelyet a Magyar Vöröskeresztt

125 gáztűzhelyet oszt ki a Magyar Vöröskereszt Devecserben, összsen hatmillió forint értékben. Az iszap-katasztrófában károsult családok a gáztűzhely mellett korábban már hűtőszekrényt, porszívót és mosógépet is kaptak a szervezettől. Hatmillió forint értékben, 125 család kap gáztűzhelyet a Magyar Vöröskereszttől. A katasztrófában károsult családok igényeinek megfelelően, több mint 200 hűtőt és ugyanennyi automata mosógépet kaptak, de ezek mellett kisebb háztartási gépeket is, mint például porszívót, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt is kaptak a károsult családok. November óta a károsultaknak több tonnányi használt ruhát osztott ki a helyi Vöröskereszt, de februártól Devecser teljes lakossága részesülhet a ruhákból. A ruhákon kívül februárban minden devecseri család kapni fog tartósélelmiszerből és tisztítószerből álló csomagot.

tovább >>


125 devecseri család kap gáztűzhelyet a Magyar Vöröskeresztt

125 gáztűzhelyet oszt ki a Magyar Vöröskereszt Devecserben, összsen hatmillió forint értékben. Az iszap-katasztrófában károsult családok a gáztűzhely mellett korábban már hűtőszekrényt, porszívót és mosógépet is kaptak a szervezettől. Hatmillió forint értékben, 125 család kap gáztűzhelyet a Magyar Vöröskereszttől. A katasztrófában károsult családok igényeinek megfelelően, több mint 200 hűtőt és ugyanennyi automata mosógépet kaptak, de ezek mellett kisebb háztartási gépeket is, mint például porszívót, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt is kaptak a károsult családok. November óta a károsultaknak több tonnányi használt ruhát osztott ki a helyi Vöröskereszt, de februártól Devecser teljes lakossága részesülhet a ruhákból. A ruhákon kívül februárban minden devecseri család kapni fog tartósélelmiszerből és tisztítószerből álló csomagot.

tovább >>


Meleg ruhát osztott a Magyar Vöröskereszt menekülteknek

A Magyar Vöröskereszt Menekültszolgálata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori Őrzött Szállásán január 28-án nagyszámú ruhaadományt osztott ki a szállás lakói között. Minden őrizetes pulóvert, nadrágot, téli dzsekit és takarót kapott a Vöröskereszt munkatársaitól. A nyírbátori őrizetben menedékkérőket és idegenrendészeti eljárás alatt álló külföldieket tartanak fogva. Az őrizet időtartama a hatályos idegenrendészeti törvényi szabályzás értelmében akár egy évig is eltarthat. A fogvatartottak közül sokan nyáron érkeztek Magyarországra, ezért nincs meleg ruházatuk a hidegebb időszakra.

tovább >>


Ismert emberek szólítanak véradásra

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó! – ezt a jelmondatot tűzte zászlajára négy ismert ember. Lola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György a társadalmi szerepvállalás egyik legfontosabb és legnemesebb formájára, a véradásra hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kampányában. Kozmann György olimpikon kenus, Lola énekesnő, Novák Péter kultúrmunkás és Bombera Krisztina műsorvezető. Négy ismert ember, négy különböző életút, valami mégis közös bennük. Mindannyian véradók. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat most induló közös televíziós és rádiós kampányának arcai, valamint a narrátor, László Zsolt színművész mindannyian önkéntes alapon vállalták a szereplést, és első szóra jöttek, hogy segítsenek.

tovább >>


Meleg ebéddel segít a Magyar Vöröskereszt Kulcson

Minden nap reggelivel, meleg ebéddel és teával látja el Kulcson a kármentésben részt vevő szakembereket a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete. A szervezet munkatársai és önkéntesei az első perctől kint vannak a kulcsi löszfalomlás helyszínén és nyújtanak segítséget. A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete minden nap reggel és délután két óra között támogatja a helyszínen a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakembereit. A Magyar Vöröskereszt elsősorban hideg- és meleg ételt, forró kávét és teát oszt a szakembereknek.

Felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

A vöröskereszt szervezetek tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. A Magyar Vöröskereszt életében a 2011. év jeles évfordulókat hoz. Az idén ünnepli szervezetünk létrehozásának 130. évfordulóját és 90 éve alakult meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 40. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket!

tovább >>


90 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

A magyar Ifjúsági Vöröskereszt február 9.-én ünnepli megalakulásának 90 éves évfordulóját. Ez alkalomból országszerte rengeteg önkéntes programmal készülnek alapszervezetek, bázisiskolák, bázisóvodák, megyei szervezetek. Az idei év az Önkéntesség Európai Éve, mely alkalomból kiemelten fontos az évforduló méltó megünneplése. Az egység jegyében minden megyében meggyújtják 17 órakor az Emberiesség lángját. A megyei rendezvények között lesz iskolák közötti verseny, fáklyás felvonulás, baleset-szimulációs bemutató, ovis játszóprogram, ifjúsági véradás, vöröskeresztes játékok, városi nyílt rendezvény, mécses gyújtás, tortakészítés, önkéntes tevékenység népszerűsítése, beteglátogatás, adományosztás.

tovább >>


Országos Csecsemőgondozási Verseny 2011

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága, a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezete és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti a 2011. évi Országos Csecsemőgondozási Versenyét. A verseny célja a gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

tovább >>A Magyar Vöröskereszt megalakulása

Magyar Vöröskereszt


A Magyar Vöröskereszt emblémája a
Mottó menekültek, és hadifoglyok védelmezése
Alapítva 1881
Típus Kiemelten közhasznú szervezet
demokratikus tömegmozgalom
Székhely Budapest, Magyarország
Vezetők dr. Habsburg György, Elnök
Selymes Erik, Főigazgató
Költségvetés 5 226 683 E forint (2005) [1]
A(z) Magyar Vöröskereszt weboldala
Önkéntes ápolónők részvétele az I. világháborúban
Az egykori Vöröskereszt Kórház Esztergomban

A `Magyar Vöröskereszt (Magyarországon a köznyelvben használatos neve: Vöröskereszt) a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös félhold Mozgalomhoz csatlakozó, a Nemzetközi Vöröskereszt alapelvei és elismerési feltételei szerint működő nemzeti humanitárius társadalmi szervezet. (1993. évi XL. tv. 1. § (1)). A Magyar Vöröskereszt 1998. január 1-jétől kiemelten közhasznú társaság.

A Magyar Vöröskereszt demokratikus tömegszervezet, amely elősegíti és szervezi az embereknek az egészségügyi kultúra fejlesztésére és terjesztésére, az egészségügyi viszonyok javítására irányuló munkáját, azaz előmozdítja a lakosság bevonását az egészségügy különböző feladatainak megoldásába. További célja a nemzetközi együttműködés biztosítása és fejlesztése az egészségügy területén.


Története

A Magyar Vöröskereszt 1881. május 16-án alakult meg Esztergomban,[3][4][5] ahol saját kórházat is üzemeltetett. A magyar szabadságharc leverése után, az 1867. évi kiegyezéssel létrejött Osztrák–Magyar Monarchia is csatlakozott a Genfi Egyezményekhez. A magyar kormány azonban ragaszkodott ahhoz, hogy az önkéntes egészségügyi szolgálatot Magyarországon külön és önállóan szervezzék meg. 1878. április 12-én megtartott értekezleten döntés született Ausztriában és Magyarországon önállóan működő Vörös Kereszt Egyletek szervezési és működési alapelveinek kimunkálásáról. Miközben az önálló magyar segélyegylet létrehozásáról folytak a tárgyalások, a K.u.K. hadserege[6] (azaz a Monarchia csapatai) 1878-ban megindultak Bosznia-Hercegovina megszállására. Ebben az időben már számos jótékony nőegylet működött Magyarországon. Ezek vezetői közös értekezletet tartottak és elhatározták, hogy mozgalmat indítanak a Bosznia-Hercegovinában harcoló katonák, valamint az itthon maradt hozzátartozóik megsegítésére. Központi Segélyező Nőegylet néven gyűjtést kezdeményeztek. A kezdeményezés jelentős eredményét tapasztalva a Nőegylet vezetői elhatározták, hogy munkájukat állandósítják és az egész országra kiterjesztik. Bizottságot választottak, hogy a Genfi Egyezményeknek megfelelő alapszabályt dolgozzon ki. Az elfogadott Alapszabály szerint 1879. március 27-én megtartott közgyűlésen megalakult a Magyar Országos Segélyező Nőegylet Erzsébet királyné védnöksége alatt. A Nőegylet elismerésre méltó munkát végzett a Vöröskereszt eszméinek terjesztésében, kezdeményezésére bontakozott ki hazánkban az önkéntes és hivatásos ápolónőképzés. Vezetői részt vettek a Magyar Vöröskereszt megalakításában, így joggal tekinthetjük őket a Magyar Vöröskereszt közvetlen elődjének. A Vöröskereszt magyar szervezetének alakuló közgyűlését 1881. május 16-ra hívták össze, melyen kimondták a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egyletének megalakulását. A két egylet egyesülése 1881. május 17-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megtartott, együttes közgyűlésen történt. Ivánka Imre tevékenyen részt vett a Magyar Vöröskereszt megalapításában, melynek gondnoka lett (1881-1890). 1884-ben a Nemzetközi Vöröskereszt II. értekezletén Genfben német nyelven számol be a Magyar Vöröskereszt tevékenységéről.

A központi választmány értesítette a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egyletének megalakulásáról és kérte felvételét a nemzetközi kötelékbe. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) 1882. január 20-án kelt körlevelében jelentette be a magyar egylet működését. A Magyar Vöröskereszt egyenjogú tagja lett a nemzetközi mozgalomnak és azóta is aktív tagja. Az elmúlt évszázadban a Magyar Vöröskereszt megszakítás nélkül működik Magyarországon. 1919-tól tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének. (IFRC) 1992-tól a Magyar Köztársaság mindenkori elnöke a Magyar Vöröskereszt fővédnöke.

Képgaléria
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!